pátek 1. května 2015

Keď som šiel do Nemecka, Rakúska a Francúzka a „neporno“



Piatok, 17. októbra 2014

Uverejnil Neil Gaiman o 21:34




Práve je jeseň a stromy sú tak neskutočne krásne. Pred niekoľkými týždňami boli červené a zelené, teraz sú sfarbené do hneda, oranžova a do zlatista a z času na čas sa podaktorý z nich rozhodne zbaviť svojich listov ako niekto, kto jednoducho zhodí zo seba kabát na mieste, kde stojí. Mohlo by sa zdať, že všetko toto je zásluhou nejakého javiskového výtvarníka, ktorý stvoril skvelú jesennú a „predhelovínsku“ atmosféru.
A ja túto nádheru opúšťam.
V pondelok večer idem do Hamburgu (http://www.literaturhaus-hamburg.de/) a do Cologne v utorok (http://www.literaturhaus-koeln.de/showtermine.php?id=931). Lístky sú vypredané. Do Viedne idem v stredu, o 19:30 budem v kníhkupectve Morawa vo Viedni Wollzeile 11, 1010 (zdá, že aj toto je vypredané).
Odtiaľto pôjdem do Paríža. V utorok večer (teda 23. októbra) okolo siedmej  Dave McKean a ja budeme v galérii Martel (Rue Martel, 17, Paríž) otvárať Daveovu prekrásnu červeno-čierno-bielu výstavu obrazov na motívy mojej knihy SMOKE AND MIRRORS.  http://www.galeriemartel.comhttps://www.facebook.com/events/282927571907816/
V piatok 24. októbra o 18:00 budem mať autogramiádu v Paríži. Teda, technicky vzaté vo Vincennes, v Millepages. Librairie 91, rue de Fontenay Vincennes. Tu je stránka. Nepotrebujete lístky, len príďte a ja vám podpíšem knihy alebo komiksy alebo ruku.
(Chybne bolo ľuďom oznámené, že v sobotu o 15:00 budeme mať autogramiádu v galérii Martel ja a Dave spoločne, ale bude tu LEN DAVE, keďže ja budem v tom čase dávať interview. Takže ak ste vo Francúzsku a chcete si dať niečo podpísať, príďte do Vincennes.


The Sleeper and the Spindle, ktorú ilustroval Chris Rindell, vyjde tento týždeň v Spojenom kráľovstve. Fascinovali ma články o obrázku kráľovnej, ktorá prebúdza spiacu princeznú. Obrázok chválili pre rôzne veci a bol kritizovaný pre svoju erotickosť a mnoho iných vecí. Podľa mňa je úžasný, no vlastne aj o celej knihe si myslím, že je úžasná, počnúc od priesvitnej obálky až po zlaté písmená a iné detaily na nej. (Tu je umiernená ukážka zo stránky The Guardian, z ktorej som aj ukradol obrázok nad týmto textom.)
(Zatiaľ je kniha v ponuke len v Spojenom kráľovstve, Austrálii a na Novom Zélande. Ak bývate niekde inde a chcete ju mať do konca roka, asi by ste si ju mali objednať. Tu je odkaz na stránku Book Depository, kde sa to dá spraviť (dovoz do všetkých krajín sveta je zadarmo), je tu tiež odkaz na stránku Amazon.co.uk a tiež odkaz na stránku Local Bookshop UK. Chcem vás tiež varovať, že vydanie v mäkkej väzbe, ktoré si môžete predobjednať na Amazone, nevyjde skôr ako o rok. Ale vy určite budete chcieť knihu v tvrdej väzbe, lebo je to jednoducho super vec.)
Ste spisovateľom? Ste niekým, kto vlastní nezávislé kníhkupectvo a poznáte spisovateľov? Amanda a ja sme napísali list spisovateľom a kníhkupectvám o sobote po Dni vďakyvzdania v Spojených štátoch.
Minulý rok Sherman Alexie prišiel s veľmi odvážnou a nápaditou myšlienkou, aká sa môže zrodiť len v hlave spisovateľa, ktorý sa chce dostať za kasu v kníhkupectve. Podstatou myšlienky „Daj prednosť nezávislosti“ je to, že spisovatelia strávia deň predávaním kníh a vypomáhaním v miestnom nezávislom kníhkupectve.
Dobré, nie? Vy, ako spisovateľ, si vyskúšate na vlastnej koži radosti a strasti predavača kníh. Ale hlavne radosti – je to jeden z najrušnejších dní pre malých podnikateľov, hlavne v kníhkupectvách. Deň, o ktorom sa bavíme je sobota po vďakyvzdaní, „sobota malých podnikateľov“. Ľudia v tento deň začínajú kupovať darčeky na Vianoce (a to je šanca pre vás, aby ste presvedčili ľudí, že chcú práve vašu knihu – najmä ak im ju aj podpíšete – a knihy vašich priateľov a knihy, o ktorých ste si vždy mysleli, že ak ich ľudia budú čítať, spravia z tohto sveta krajšie miesto). Môžeme vám zaručiť, že to bude stokrát lepší deň, akoby ste ho strávili zízaním do počítača alebo s vymyslenými postavami z vašich príbehov.
(Celý list si môžete prečítať v odkaze vyššie. V ten deď plánujeme pracovať v troch kníhkupectvách.

Žádné komentáře:

Okomentovat